Διαφημίσεις

Google
 

Από τη νέα Διεύθυνση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Σάββατο, Μαΐου 20, 2006

Let the children play


Η δημοσιογραφία κάνει κακό στη μπλογκόσφαιρα. Με δύο τρόπους:

Με τη δημοσιότητα

Είναι πολύ μικρό ακόμα αυτό το παιδί για να του τραβάς φωτογραφίες και να το κάνεις δισέλιδο εφημερίδας ή αφιέρωμα σε περιοδικό. Και το γνωστό επακόλουθο της πρώιμης δημοσιότητας είναι αέρας στα μυαλά. Και ζήλιες για τ’ άλλα πιτσιρίκια που δεν ευτύχησαν τα δέκα λεπτά δημοσιότητας που τους αναλογούν.

Η φυσική κατάσταση των παιδιών είναι να παίζουν. Και παίζοντας να μαθαίνουν. Αφήστε τα λοιπόν απερίσπαστα και μην τα βάζετε στον κόσμο των μεγάλων νωρίς. Δεν χρειαζόμαστε μικρομέγαλα. Ζωή άξια λόγου χρειαζόμαστε.

Με την συμμετοχή της

Από μια πρόχειρη στατιστική, βλέπω ότι τα προφίλ των μπλόγκερς που αναφέρουν industry είναι κατά κανόνα εκείνα που ακολουθούν οι λέξεις Publishing και Media.

Ωραία! Αφού προβάλετε το γεγονός ότι γνωρίζετε να γράφετε γιατί τότε κυρίες και κύριοι δεν γράφετε επώνυμα; Γιατί θέλετε να συγχωτίζεστε με τους λοιπούς ανώνυμους; Γιατί επιδιώκετε να βρίσκεστε ‘εδώ’ που ασκούνται αυτοί που ελπίζουν να βρεθούν ‘εκεί’, έστω κι αν ποτέ δεν θα το καταφέρουν ή που ποτέ δεν έχει περάσει η ελπίδα τους στο συνειδητό;

Αλλά αυτό είναι πταίσμα. Το χειρότερο είναι το παράδειγμα. Τα ελληνικά media κάθε άλλο παρά παράδειγμα ήθους μπορούν να θεωρηθούν. Ο ημερήσιος τύπος παίρνει πρωτάθλημα επαρχιωτισμού σ’ όλη τη Δύση. Και τα λοιπά έντυπα κυριαρχούνται από την έμμονη ιδέα του να μας περάσουν το life style τους: είτε εναλλακτικό είναι αυτό, είτε πρωτοποριακό, είτε λαϊκό, είτε απλώς ανύπαρχτο. Για τα ηλεκτρονικά μέσα, ούτε λόγος…

Αυτή η ‘εμφύτευση μαλλιών’ κάνει και τους λοιπούς να ασχολούνται με … τρίχες. (Δείτε για παράδειγμα ποσοστό των ποστ που έχουν σχέση με τη Γιουροβίζιον τις τελευταίες μέρες.)

Οι μπλόγκερς που απολαμβάνω πιο πολύ να διαβάζω είναι οι μοναχικοί. Αυτοί που δεν περιμένουν πολλά, αυτοί που απλώς αναζητούν μια επαφή και γι αυτό είναι πιο ανθρώπινοι. Αυτοί οι όμορφα ανώνυμοι.. Spare them, please

(ΥΓ. Αναγκαστικά σε ένα σχόλιο υπάρχει γενίκευση που αδικεί κάποιους και ως προς την πρόθεση και ως προς το ήθος. Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη γι αυτό.)