Διαφημίσεις

Google
 

Από τη νέα Διεύθυνση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2006

Δόκτωρ Χάρτο & Μίστερ Πόντιξ



Στο κλεινόν άστυ (=αυτό που μας έχει μέσα έγκλειστους), στην σκοτεινή κι ομιχλώδη αλλά ηλιόλουστη και καψαλισμένη Αθήνα, σ' ένα ευυπόληπτο νότιο προάστιο, ζούσε ένας γνωστός και διακεκριμένος Χημικός, ο Δόκτωρ Χάρτο.

Ο Δόκτωρ Χάρτο είχε ξοδέψει πολλά χρόνια σε έρευνες για την τριχοφυΐα και θεωρείτο αυθεντία σε όλα τα θέματα περί το τριχωτό. Ήταν επίσης ο εφευρέτης του σαμπουάν και της τσατσάρας για φαλακρούς καθώς και της κοτσίδας μασχάλης.
Η ζωή του Δόκτωρ Χάρτο κυριολεκτικά περιστρεφόταν γύρω από την επιστήμη των τριχών κι ο χρόνος του αναλωνόταν αποκλειστικά και μόνο σε έρευνες για την τρίχα, την τριχοτόμηση και τις τριχιές.

Κι οι μέρες κυλούσαν η μια μετά την άλλη σαν πιτυρίδα.

Ένα βράδυ στο εργαστήριό του,, εκεί που πειραματιζόταν με μια νέα χημική σύνθεση που ήθελε να αποτελέσει την βάση του περμανάντ για ζώα, οι αναθυμιάσεις ζάλισαν τον Δόκτωρα Χάρτο και λιποθύμησε. Καθώς έπεφτε σαν άδειο ασκί στο πάτωμα παρέσυρε και μια σειρά φιάλες και δοκιμαστικούς σωλήνες, που χύθηκαν στο τραπέζι, αναμίχθηκαν και παρήγαγαν ένα κοχλάζον κόκκινο υγρό, σαν αίμα. Αργά κι αθόρυβα το υγρό άρχισε να στάζει στο πάτωμα, στο πάτωμα που βρισκόταν ο δόκτωρ Χάρτο με το στόμα ανοιχτό. Μοιραία δυο, τρεις σταγόνες έπεσαν στο στόμα του, τον έπνιξαν και το αίσθημα το πνιγμού επανέφερε τις αισθήσεις του. Πρώτα όμως, ασυναίσθητα, είχε καταπιεί λίγο από το άθλιο υγρό.

Όταν στάθηκε στα πόδια του ο Δόκτωρ Χάρτο, επιθεώρησε το χαλασμό που είχε προκαλέσει η λίποθυμία του. Προνοητικός καθώς ήταν, μάζεψε σ' ένα φιαλίδιο ότι είχε μείνει από το κόκκινο υγρό για να το αναλύσει να δει αν κινδύνευε απ' αυτό.

Τέλος κουρασμένος πήρε το δρόμο προς το κρεββάτι του όπου όμως δεν βρήκε την ποθητή γαλήνη. Γρήγορα ένοιωσε το σώμα του να συσπάται από φοβερές κράμπες ενώ μια παρανοϊκή φαγούρα άρχισε σε κάθε σημείο του δέρματός του.
Με μια υπεράνθρωπη προσπάθεια, ο Δόκτωρ Χάρτο έσυρε τα βήματά του ως την τουαλέτα γιατί φοβήθηκε ότι η ναυτία που ένοιωθε γρήγορα θα ωθούσε το στομάχι του σε ανάδρομη εκκένωση.

Κι εκεί έβγαλε μια τρομερή κραυγή! Γιατί μέσα από τον καθρέφτη του μπάνιου τον κοιτούσε με κόκκινα μάτια ένα θεόρατος γκρίζος ανθρωπόμορφος ποντικός! Ο Δόκτωρ Χάρτο λιποθύμησε ξανά.

Συνήλθε μετά από πολλές ώρες πάνω στο κρεββάτι του. Το κεφάλι του βούιζε κι εφιαλτικές εικόνες τριγύριζαν στο μυαλό του, εικόνες ενός δικτύου υπονόμων που οδηγούσαν στην πιο κακόφημη συνοικία της πόλης: στο Πανδίχτυ!

Συνεχίζεται...