Διαφημίσεις

Google
 

Από τη νέα Διεύθυνση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δευτέρα, Απριλίου 03, 2006

Ισταναλφάβητοι

Max Ernst, The Dark Gods
Ναι, καλά ακούσατε. Και μη θυμώνετε! Γιατί δεν είπα: "Είστε αναλφάβητοι", αλλά "Ισταναλφάβητοι", δηλαδή web illiterates.
Και δεν αναφέρομαι σε σας που τυχόν διαβάζετε αυτό το κειμενάκι (γιατί που αλλού το διαβάζετε παρά στον ιστό, κι άρα δεν είστ' ισταναλφάβητοι), αλλά στους λοιπούς που ξεμακρένουν από το λιμάνι της γνώσης με ταχύτητα ταχύπλοου. Ή για να ακριβολογούμε: που τους εγκαταλείπει το ταχύπλοο της γνώσης στο ερημονήσι τους.

Τι μ' έπιασε και τα λέω αυτά; Μα η απλή διαπίστωση ότι όταν πιά έχω μια απορία για οποιοδήποτε θέμα, δεν έχω παρά να γράψω δυο-τρείς λεξούλες στο δεξί πάνω κουτάκι του firefox μου και να βρώ την απάντηση σε χρόνο μηδέν.

Και το χειρότερο είναι το εξής: ότι για να βγάλεις εισητήριο για το ταχύπλοο της γνώσης, το μόνο που χρειάζεται είναι να κάτσεις μπροστά σ' ένα υπολογιστή με browser(με την ευρεία έννοια, ακόμα και κινητό κάνει) και να γράψεις δυό τρείς λεξούλες.

Κι όμως αυτή η εξαιρετικά απλή διαδικασία αποτελεί είτε τρόμο (τοις πολλοίς), είτε αντικείμενο περιφρόνησης (τοις σοφοίς) για τους παρεπιδημούντες την Ιερουσαλήμ (λέγε με ψαροκώσταινα).

Παιδιά, δεν ξέρω τι θα κάνετε εσείς, αλλά εγώ "τη Δευτέρα μπαρκάρω".